First of All

First of All

Dec 4, 2011

Tidak Ada Yang Sempurna .

Ya ,tepat sekali .Nobody's perfect .Tapii , tak salah kan kalau kita mencuba untuk tampal apa yang kurang dalam diri kita ? Takkan nak biar jeh tabiat burok yang kita miliki berterusan kannnn ? Contoh lah , kita nii style yang cakap lepas .Takkan nak biar sampai tua kutt . Try untuk kurangkan .Bukan nya starting dah target , nak hapuskan terus tabiat tu .Slow-slow . Asyik-asyik ayat yang sama saja . "Nak buat macam mana , aku dah dilahirkan macam nii " . Oh hello bro , siapa yang bilang sebegitu ? Tak da sesiapa pun yang cakap macam tu . Stop lah cakap ayat nii . Mungkin aku sendiri penah cakap ayat nii tapi aku buat post ni pun untuk peringatan aku sendiri . Okay , berkenaan status aku kat facebook , manusia tanpa ilmu akan binasa .


Ayat ni menunjukkan ilmu bukannya kita guna kat dunia semata-mata .Tapi , kat akhirat nanti setiap umat Islam akan disoal tentang ilmu yang bermanfaat yang kita dah kutip waktu kita kat dunia nii . Jadi , melalui status tu , aku menyeru kepada kawan-kawan aku yang tengah leka dengan permainan duniawi nii , cari lah ilmu selagi kita mampu . Takkan nanti bila kita disoal , "apa ilmu yang bermanfaat yang kamu kutip waktu dunia " hampa nak jawab " jadi hacker kat facebook" , "edit gambar gambar jadi cun melecun"?  Kann ? Pikir lah . Sementara masa masih ada . Maal Salamah :)


No comments: